• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Pitabröd fyllda med kycklingfärs, couscous och hummus

Pitabröd fyllda med kycklingfärs, couscous och hummus
Foto: TV4
Tea Stjärne
Tea Stjärne

Pitabröd fyllda med kycklingfärs, couscous och hummus

9 steg att laga

18 ingredienser

20 min

Fyllt kryddigt pitabröd med smak av Libanon.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 pitabröd
  • 4 port couscous
  • 1 grönsaksbuljong
  • 3 tomater
  • 35 g rucolasallad
  • 1 rödlök

Kycklingfärsen

  • 300 g kycklingfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 krm malen spiskummin
  • 0,5 dl persilja

Hummus

  • 4 dl färdigkokta kikärtor
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1,5 msk olivolja
  • 1 msk vatten
  • 2 msk citron

Gör så här

  1. Hummus
    Koka kikärtor så de går att mosa.
  2. Mixa dem tillsammans med oljan, pressad vitlök citronsaft, salt, peppar och lite vatten.
  3. Pitabröd
    Stek på kycklingfärsen och krydda med spiskummin, salt och peppar.
  4. Strö över persilja.
  5. Koka vatten med lite olja och en buljongtärning.
  6. Lägg i couscousen.
  7. Skär tomater, rödlök och riv ruccolan.
  8. Varva couscous, kycklingfärs samt sallad i pitabrödet.
  9. Toppa med hummusen.