Helgmys med tapas

Helgmys med tapas
Foto: TV4
Tea Stjärne
Tea Stjärne

Helgmys med tapas

22 ingredienser

30 min

Kryddig plockmat med smak av Mexico.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Quesadillas

  • 8 mjuka tortillabröd
  • 2 dl ost, riven
  • 8 skivor rökt skinka
  • 4 bitar jalapeños på burk
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk olja
  • hårda nachochips

guacamole

  • 2 avokador
  • 1 dl gräddfil
  • 1 krm chilikrydda alt 1/2 chilifrukt
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk citron, saft

Salsa

  • 6 tomater, hackade
  • 1 gul lök
  • 0,5 chilifrukt
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 tsk vinäger
  • 2 tsk strösocker
  • 2 dl passerad tomat

Gör så här

Håll skärmen tänd

Quesadillas

  1. Sprid ut hackad jalapenos, rökt skinka och riven ost på ett tortillabröd.
  2. Salta, peppra och lägg ett tortillabröd som lock.
  3. Stek i lite olja på båda sidor på medellåg värme tills osten smält och bröden fått en gyllenbrun färg.
  4. Dela bröden i 4 delar, lägg upp på ett fat.

Guacamolen

  1. Gröp ur avokadon med en sked, ta bort kärnan.
  2. Häll i gräddfil, pressa i vitlök, citron, chili, salta och peppra.
  3. Mosa ihop till en härlig röra.

Salsan

  1. Hacka lök, chili samt vitlök, fräs lite i kastrull.
  2. Hacka tomaterna och låt dem rinna av.
  3. Koka tomaterna tillsammans med löken.
  4. Häll i vinäger, passerad tomat, sockret, salta och peppra.
  5. Koka upp och låt den stå och puttra på svag värme i 15 minuter.
  6. Servera quesadillas, guacamolen och salsan tillsammans med hårda nachos.