Tårtbotten - se & gör

Tårtbotten - se & gör
Foto: TV4
Roy Fares 2016
Roy Fares 2016

Tårtbotten - se & gör

593

5 steg att laga

6 ingredienser

40 m

Roy Fares visar steg för steg hur du gör en riktigt rak och fin tårtbotten.

läs mer
Annons
Chokladtårta

Lyckas med tårtor!

Gå vår tårtkurs online med Tea Malmegård. Se smakprov >

Ingredienser

portioner1 botten
  • 220 g ägg [4 st]
  • 170 g strösocker [2 dl]
  • 60 g vetemjöl [1 dl]
  • 80 g potatismjöl [1 dl]
  • 5 g bakpulver [1 tsk]
  • 0,5 citron, zest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper i botten av en rund form cirka 22-24 cm i diameter med löstagbar kant.
  2. Sikta vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en bunke. Värm på ägg och strösocker till fingervarmt i en kastrull, häll över i en bunke och vispa vitt och pösigt med en elvisp. Blanda i raspet från en citron.
  3. Sikta i lite i taget av mjölblandningen i vispningen och rör om försiktigt med en slickepott till en slät smet.
  4. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 20-23 min. Gör ett stickprov.
  5. Ta ut ur ugnen och vänd botten upp och ner på ett bakplåtspapper, låt ligga kvar i formen, låt svalna. Vänd upp botten, skär försiktigt längs med sidorna för att lossa den från formen och dela botten i 3 delar.