Tartarsås

23 röster
4
Tartarsås
Foto: TV4

I originalreceptet till sauce à la Tartare ingår endast majonnäs, gräslök och gul lök. Det här receptet har mera kryddor och smak. Servera till fisk-, skaldjurs- och grönsaksrätter.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl gräddfil
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 msk bostongurka
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 msk hackad gul lök
  • 1 tsk kapris
  • 1 tsk hackad perilja
  • 1 tsk hackad dill
  • 0,5 tsk strösocker
  • 1 krm kajennpeppar
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Tartarsås: Rör ihop gräddfil, majonnäs, vitvinsvinäger, bostongurka och dijonsenap. Pressa citronen och häll i saften.
  2. Skala och finhacka löken. Finhacka kapris, persilja och dill. Häll ner och blanda väl.
  3. Krydda med socker, kajennpeppar och salt.
26 januari 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept