Tartarsås med kapris

Tartarsås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Tartarsås med kapris

13 ingredienser

I originalreceptet till sauce à la Tartare ingår endast majonnäs, gräslök och gul lök. Det här receptet har mera kryddor och smak. Servera till fisk-, skaldjurs- och grönsaksrätter.

Ingredienser

portioner
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl gräddfil
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 msk bostongurka
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk citron, pressad
  • 1 msk gul lök, hackad
  • 1 tsk kapris
  • 1 tsk persilja, hackad
  • 1 tsk dill, hackad
  • 0,5 tsk strösocker
  • 1 krm cayennepeppar
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Tartarsås: Rör ihop gräddfil, majonnäs, vitvinsvinäger, bostongurka och dijonsenap. Pressa citronen och häll i saften.
  2. Skala och finhacka löken. Finhacka kapris, persilja och dill. Häll ner och blanda väl.
  3. Krydda med socker, kajennpeppar och salt.