Bifftartar med senapsmajonnäs och ramslökskapris
Bifftartar med senapsmajonnäs och ramslökskapris
16 ingredienser
1 h
Denna förrätt är helt otroligt god och enkel att göra. Med smaker från parmesan, sparris och ramslökskapris blir detta en garanterad bjudvinnare till helgmiddagen.
Ingredienser
Senapsmajonnäs
- 1 äggula
- 20 g dijonsenap
- 2,5 dl rapsolja
- 1-2 tsk sherryvinäger
- salt
Örtkrisp
- 0,5 dl pankoströbröd
- 0,5 kruka färsk kruspersilja
- olja, till fritering
- salt
Sparris crudité
- 2 gröna sparrisar (medelstora)
Tartar
- 200 g biff (svensk, hängmörad)
- 1 schalottenlök, finhackad
- 0,5 kruka gräslök, finskuren
- 0,5 msk ramslökskapris
- 1 bit parmesanost (vällagrad)
- färska örter
Gör så här
Senapsmajonnäs
- Blanda äggulor, senap och vinäger
- Tillsätt olja droppvis under konstant vispning, om den blir för tjock späd med lite vatten.
- Smaka av med salt och eventuellt mer vinäger.
Örtkrisp
- Värm olja till 175 grader
- Plocka persiljebladen
- Fritera pankon i oljan tills gyllene. Låt pankon rinna av på papper
- Fritera persiljan hastigt. obs tänk på att oljan kan skvätta. Låt rinna av på papper
- Blanda persilja, panko och salta
Sparris
- Hyvla sparris tunt på längden med en potatisskalare lägg i isvatten
Tartar
- Tärna köttet fint och blanda med schalottenlök och lite av senapsmajonnäs, smaka upp med salt och svartpeppar.
- Lägg tartaren i en stansring toppa med några klickar senapsmajonnäs, gräslök, ramslökskapris, örtkrisp och hyvlad sparris.
- Riv över parmesan med microplane och toppa med valfria örter.
- Senapsmajonnäsen som blir över förvaras i kyl.