Får i kål

Får i kål
Foto: Luckyday
Tareq Taylor porträtt
Tareq Taylor porträtt

Får i kål

9

3 steg att laga

14 ingredienser

Får i kål är en populär rätt i Norge. Här är Tareqs tolkning av det klassiska långkoket - sheep and cabbage.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 400 g färskt fårkött (skuret i 5 cm kuber)
  • 400 g vitkål, skivad
  • 2 vita lökar, skivade
  • 2 kvistar timjan
  • 3 klyftor vitlök, hackade
  • 6 lagerblad
  • 3 msk olivolja
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 200 g rökt fårkorv (eller rökt fläsk)
  • 200 g potatis, skuren i mindre bitar
  • 5 dl ljus buljong, kyckling (eller från kokt kött)

Servering

  • persilja
  • starksöt senap

Gör så här

  1. Lägg köttet i en mellanstor kastrull och täck med vatten. Koka tills köttet är mjukt, cirka 4 0 minuter beroende på val av kött. Salta efter smak
  2. I en stor kastrull, stek kål, lök, vitlök, timjan och lagerblad i olivolja. Häll i vin och vinäger. Tillsätt det kokta köttet, korv, potatis och buljong. Låt koka tills potatisen är mjuk.
  3. Servera med färsk persilja och senap.
TIPS!
läs mer
Zucchinifritters med halloumi

Gröna vardagstips!

60 vegorecept under 30 minuter

Läs mer