Får i kål

8 röster
4

Får i kål är en populär rätt i Norge. Här är Tareqs tolkning av det klassiska långkoket - sheep and cabbage.

Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g färskt fårkött (skuret i 5 cm kuber)
  • 400 g vitkål, skivad
  • 2 vita lökar, skivade
  • 2 kvist timjan
  • 3 klyfta vitlök, hackade
  • 6 lagerblad
  • 3 msk olivolja
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 200 g rökt fårkorv (eller rökt fläsk)
  • 200 g potatis, skuren i mindre bitar
  • 5 dl ljus buljong, kyckling (eller från kokt kött)

Servering

  • persilja
  • starksöt senap
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Lägg köttet i en mellanstor kastrull och täck med vatten. Koka tills köttet är mjukt, cirka 4 0 minuter beroende på val av kött. Salta efter smak
  2. I en stor kastrull, stek kål, lök, vitlök, timjan och lagerblad i olivolja. Häll i vin och vinäger. Tillsätt det kokta köttet, korv, potatis och buljong. Låt koka tills potatisen är mjuk.
  3. Servera med färsk persilja och senap.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...