Får i kål

Får i kål
Foto: Luckyday

Får i kål är en populär rätt i Norge. Här är Tareqs tolkning av det klassiska långkoket - sheep and cabbage.

23 september 2014
4

Du behöver

  • 400 g färskt fårkött, skuret i 5 cm kuber
  • 400 g vitkål, skivad
  • 2 vita lökar, skivade
  • 2 kvistar timjan
  • 3 klyftor vitlök, hackade
  • 6 lagerblad
  • 3 msk olivolja
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 200 g rökt fårkorv eller rökt fläsk
  • 200 g potatis, skuren i mindre bitar
  • 5 dl ljus buljong, kyckling eller från kokt kött

Servering

  • persilja
  • starksöt senap

Gör så här

  1. Lägg köttet i en mellanstor kastrull och täck med vatten. Koka tills köttet är mjukt, cirka 4 0 minuter beroende på val av kött. Salta efter smak
  2. I en stor kastrull, stek kål, lök, vitlök, timjan och lagerblad i olivolja. Häll i vin och vinäger. Tillsätt det kokta köttet, korv, potatis och buljong. Låt koka tills potatisen är mjuk.
  3. Servera med färsk persilja och senap.
Kommentera receptet

Fler goda recept