I samarbete med Santa Maria

Tacosallad med halloumi och paprikadipp

2 röster
30 m
4

Bjud på tacos i salladsform! Det här blir en riktigt fräsch och matig sallad med kryddig halloumi, avokado och krispigt goda grönsaker. Servera med tortillachips och Paprika & Chili dip och det blir familjens nya favorit-taco!

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g halloumi
  • 1 röd paprika
  • 1 msk olja
  • 1 förp Santa Maria Smoky Halloumi Spice Mix
  • 200 g svarta bönor
  • 1 knippe rädisor
  • 250 g körsbärstomater
  • 120 g majskorn
  • 1 burk Santa Maria Green chili
  • 0,5 lime, saften
  • 150 g blandsallad
  • 2 avokado
  • 1 förp Santa Maria (påse)
  • Tortilla Chips Salted
  • 1 kruka färsk koriander

dressing

  • 3 dl gräddfil
  • 1 förp Santa Maria Paprika chili Dip Mix
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Dressing
    Blanda 3 dl gräddfil med 1 påse Paprika & Chili Dip Mix i en skål och ställ åt sidan. 
  2. Tacosallad
    Skär Halloumibitarna i kuber och stek på medelvärme tills gyllene. Tärna även paprikan och tillsätt den i pannan tillsammans med Smoky Halloumi Spice Mix. Tillsätt 0,5 dl vatten och låt puttra någon minut. Ställ åt sidan och låt svalna. 
  3. Skölj bönorna och dela tomaterna. Skär rädisorna i klyftor.  
  4. Blanda samman bönor, tomat, green chili, majs och limejuice. Smaka av med salt. 
  5. Arrangera sallad i 4 serveringsskålar. Fördela grönsaksblandningen och lägg på ett par skivor avokado.  
  6. Toppa med halloumi och arrangera tortillachipsen på sidan. 
  7. Garnera med färsk koriander och servera med Paprika & Chili Dip.
20 maj 2019

Laddar fler recept...