Tacosallad med halloumi och paprikadipp

2 röster
30 m
4

Bjud på tacos i salladsform! Det här blir en riktigt fräsch och matig sallad med kryddig halloumi, avokado och krispigt goda grönsaker. Servera med tortillachips.


Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g halloumiost
  • 1 röd paprika
  • 1 msk olja
  • 200 g svarta bönor
  • 1 förp taco kryddmix
  • 1 knippe rädisa
  • 250 g körsbärstomater
  • 120 g majskorn
  • 1 burk jalapeño
  • 0,5 limefrukt, saften
  • 150 g salladsmix
  • 2 avokador
  • nachochips
  • 1 kruka färsk koriander

dressing

  • 3 dl gräddfil
  • 1 förp dippmix
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Dressing
    Blanda 3 dl gräddfil med 1 påse Paprika & Chili Dip Mix i en skål och ställ åt sidan. 
  2. Tacosallad
    Skär Halloumibitarna i kuber och stek på medelvärme tills gyllene. Tärna även paprikan och tillsätt den i pannan tillsammans med tacokrydda. Tillsätt 0,5 dl vatten och låt puttra någon minut. Ställ åt sidan och låt svalna. 
  3. Skölj bönorna och dela tomaterna. Skär rädisorna i klyftor.  
  4. Blanda samman bönor, tomat, green chili, majs och limejuice. Smaka av med salt. 
  5. Arrangera sallad i 4 serveringsskålar. Fördela grönsaksblandningen och lägg på ett par skivor avokado.  
  6. Toppa med halloumi och arrangera tortillachipsen på sidan. 
  7. Garnera med färsk koriander och servera med dippsåsen.
Kökets dryckesbrev

laddar fler recept...

Laddar fler recept...