Tacosallad med halloumi och paprikadipp

Tacosallad med halloumi och paprikadipp
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Tacosallad med halloumi och paprikadipp

16 ingredienser

30 m

Bjud på tacos i salladsform! Det här blir en riktigt fräsch och matig sallad med kryddig halloumi, avokado och krispigt goda grönsaker. Servera med tortillachips.

Ingredienser

portioner
  • 400 g halloumiost
  • 1 röd paprika
  • 1 msk olja
  • 200 g svarta bönor
  • 1 förp taco kryddmix
  • 1 knippe rädisa
  • 250 g körsbärstomater
  • 120 g majskorn
  • 1 burk jalapeño
  • 0,5 limefrukt, saften
  • 150 g salladsmix
  • 2 avokador
  • nachochips
  • 1 kruka färsk koriander

dressing

  • 3 dl gräddfil
  • 1 förp dippmix

Gör så här

Dressing

  1. Blanda 3 dl gräddfil med 1 påse Paprika & Chili Dip Mix i en skål och ställ åt sidan.

Tacosallad

  1. Skär Halloumibitarna i kuber och stek på medelvärme tills gyllene. Tärna även paprikan och tillsätt den i pannan tillsammans med tacokrydda. Tillsätt 0,5 dl vatten och låt puttra någon minut. Ställ åt sidan och låt svalna.
  2. Skölj bönorna och dela tomaterna. Skär rädisorna i klyftor.
  3. Blanda samman bönor, tomat, green chili, majs och limejuice. Smaka av med salt.
  4. Arrangera sallad i 4 serveringsskålar. Fördela grönsaksblandningen och lägg på ett par skivor avokado.
  5. Toppa med halloumi och arrangera tortillachipsen på sidan.
  6. Garnera med färsk koriander och servera med dippsåsen.