Tacosallad med halloumi och paprikadipp

Tacosallad med halloumi och paprikadipp
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Tacosallad med halloumi och paprikadipp

2

7 steg att laga

16 ingredienser

30 m

Bjud på tacos i salladsform! Det här blir en riktigt fräsch och matig sallad med kryddig halloumi, avokado och krispigt goda grönsaker. Servera med tortillachips.


Ingredienser

portioner4 portioner
  • 400 g halloumiost
  • 1 röd paprika
  • 1 msk olja
  • 200 g svarta bönor
  • 1 förp taco kryddmix
  • 1 knippe rädisa
  • 250 g körsbärstomater
  • 120 g majskorn
  • 1 burk jalapeño
  • 0,5 limefrukt, saften
  • 150 g salladsmix
  • 2 avokador
  • nachochips
  • 1 kruka färsk koriander

dressing

  • 3 dl gräddfil
  • 1 förp dippmix

Gör så här

  1. Dressing
    Blanda 3 dl gräddfil med 1 påse Paprika & Chili Dip Mix i en skål och ställ åt sidan. 
  2. Tacosallad
    Skär Halloumibitarna i kuber och stek på medelvärme tills gyllene. Tärna även paprikan och tillsätt den i pannan tillsammans med tacokrydda. Tillsätt 0,5 dl vatten och låt puttra någon minut. Ställ åt sidan och låt svalna. 
  3. Skölj bönorna och dela tomaterna. Skär rädisorna i klyftor.  
  4. Blanda samman bönor, tomat, green chili, majs och limejuice. Smaka av med salt. 
  5. Arrangera sallad i 4 serveringsskålar. Fördela grönsaksblandningen och lägg på ett par skivor avokado.  
  6. Toppa med halloumi och arrangera tortillachipsen på sidan. 
  7. Garnera med färsk koriander och servera med dippsåsen.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer