Tacosallad med halloumi och paprikadipp

2 röster
30 m
4

Bjud på tacos i salladsform! Det här blir en riktigt fräsch och matig sallad med kryddig halloumi, avokado och krispigt goda grönsaker. Servera med tortillachips.


Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g halloumiost
  • 1 röd paprika
  • 1 msk olja
  • 200 g svarta bönor
  • 1 förp taco kryddmix
  • 1 knippe rädisa
  • 250 g körsbärstomater
  • 120 g majskorn
  • 1 burk jalapeño
  • 0,5 limefrukt, saften
  • 150 g salladsmix
  • 2 avokador
  • nachochips
  • 1 kruka färsk koriander

dressing

  • 3 dl gräddfil
  • 1 förp dippmix
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Dressing
    Blanda 3 dl gräddfil med 1 påse Paprika & Chili Dip Mix i en skål och ställ åt sidan. 
  2. Tacosallad
    Skär Halloumibitarna i kuber och stek på medelvärme tills gyllene. Tärna även paprikan och tillsätt den i pannan tillsammans med tacokrydda. Tillsätt 0,5 dl vatten och låt puttra någon minut. Ställ åt sidan och låt svalna. 
  3. Skölj bönorna och dela tomaterna. Skär rädisorna i klyftor.  
  4. Blanda samman bönor, tomat, green chili, majs och limejuice. Smaka av med salt. 
  5. Arrangera sallad i 4 serveringsskålar. Fördela grönsaksblandningen och lägg på ett par skivor avokado.  
  6. Toppa med halloumi och arrangera tortillachipsen på sidan. 
  7. Garnera med färsk koriander och servera med dippsåsen.

Laddar fler recept...