• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Tacos med refried beans och smörstekt majs

6 röster
25 min
4
Tacos med refried beans och smörstekt majs

Refried beans är bönor som fått koka med tacokryddor tills de är mjuka och krämiga. Bjud röran i mjuka bröd med rostad majs och dina favorittillbehör.

Tips! De bruna bönorna går att ersätta med andra färdigkokta bönor som kidney eller svarta bönor. 

25 min
4
4 portioner

Du behöver

Refried beans

  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 klyfta vitlök, finhackad
  • 1 tsk chilipulver
  • 1,5 tsk malen spiskummin
  • 500 g färdigkokta bruna bönor
  • 0,5 limefrukt, pressad
  • neutral olja, till stekning
  • salt
  • svartpeppar

Rostad majs

  • 250 g majskorn
  • 30 g smör
  • 0,5 limefrukt, pressad

Tillbehör

  • 8 tortillabröd
  • 2 tomater, tärnade
  • 2 avokador, tärnade
  • 0,5 rödlök, hackad
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 0,5 gurka, tärnad
  • 0,5 romansallad, strimlad
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 kruka färsk koriander, grovhackad

Gör så här

  1. Stek lök och vitlök tills de är mjuka och gyllene i olja i en gryta. Häll på lite mer olja i mitten av pannan och fräs chili samt spiskummin i oljan i 10 sekunder.
  2. Häll av och skölj bönorna. Tillsätt bruna bönor och rör om ordentligt Låt puttra så att det blir lite mosig röra. Pressa i lime och smaka av med salt och peppar. Håll varmt.
  3. Hetta upp en panna tills den ryker. Häll i lite olja och majsen. Rosta majsen till den blivit lite gyllene. Tillsätt smöret och låt det brynas med majsen. Smaka av med lime.
  4. Värm ev bröden 15 sekunder per sida i en torr stekpanna.
  5. Servera de frästa bönorna och smörrostad majs i tortillabröd med tomat, avokado, lök, paprika, gurka, sallad, crème fraiche och koriander.
  6. Glöm inte att matsortera rester från grönsakerna för en mer hållbar matlagning, och njut av dina tacos med bönor. /Köket-redaktionen
14 mars 2020