Vi är numera bortskämda med färdiggjorda fyllningar till tacos, men det här är ett grundrecept. Ska man göra den riktigt sydamerikansk tillhör det mosad avokado.
Ingredienser
12
1 förp tacoskal, 12 st
Fyllning:
600 g nötfärs
0,5 tsk chilipulver
3 msk tomatpuré
1 förp krossade tomater [400 g]
1 förp grön chili [ca 100 g]
1 förp kikärtor (eller vita bönor) [400 g]
salt
peppar
svarta oliver, till garnering
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Bryn färsen med matfett i en panna. Smula den med gaffel. Blanda ner övriga ingredienser men spar lite av chilin till garnering. Småkoka färsen minst 30 min
Färsen kan lagas i förväg och sedan värmas.
Värm tacoskalen i 175° ca 5 min. Fyll het färs i skalen och garnera med grön chili och oliver. Servera genast.