• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Tacogratäng - Jenny Warséns recept

0 röster
30 min
4-6
Tacogratäng - Jenny Warséns recept
Foto: Ulrika Pousette

Receptet är ur boken Snabbt, gott & billigt! av Jenny Warsén, Bonnier fakta.

Snabbt, gott & billigt! Omslag

Du behöver

  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 800 g nötfärs
  • 2 förp taco kryddmix (à ca 30 g)
  • 2 dl cheddarost, riven (alt mozzarellaost)
  • 150 g färskost (t ex Philadelphia)
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 10 körsbärstomater
  • 2 msk jalapeño, inlagd skivad
  • smör, att steka i

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Kärna ur och tärna paprikan. Lägg den i en smord ugnssäker form.
  3. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs färsen tills den smular sig, använd en gaffel att röra om med.
  4. Blanda ner tacokryddan och fräs i ytterligare 2 minuter. Fördela tacofärsen över paprikan i formen.
  5. Rör ihop ost, färskost och crème fraiche och häll blandningen över färsen.
  6. Klyfta körsbärstomaterna och strö över dem tillsammans med jalapeñon.
  7. Gratinera mitt i ugnen i cirka 15 minuter eller tills gratängen fått fin färg.
  8. Servera med nachochips och en god sallad.
Tips!
Snabbt, gott & billigt! Omslag

Receptet är ur boken

Snabbt, gott & billigt! av Jenny Warsén

30 juli 2020