Tacogratäng - Jenny Warséns recept
Tacogratäng - Jenny Warséns recept
10 ingredienser
30 min
Ingredienser
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- 800 g nötfärs
- 2 förp taco kryddmix (à ca 30 g)
- 2 dl cheddarost, riven (alt mozzarellaost)
- 150 g färskost (t ex Philadelphia)
- 0,5 dl crème fraîche
- 10 körsbärstomater
- 2 msk jalapeño, inlagd skivad
- smör, att steka i
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Kärna ur och tärna paprikan. Lägg den i en smord ugnssäker form.
- Hetta upp smör i en stekpanna och fräs färsen tills den smular sig, använd en gaffel att röra om med.
- Blanda ner tacokryddan och fräs i ytterligare 2 minuter. Fördela tacofärsen över paprikan i formen.
- Rör ihop ost, färskost och crème fraiche och häll blandningen över färsen.
- Klyfta körsbärstomaterna och strö över dem tillsammans med jalapeñon.
- Gratinera mitt i ugnen i cirka 15 minuter eller tills gratängen fått fin färg.
- Servera med nachochips och en god sallad.