Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Tacogratäng - Jenny Warséns recept
Foto: Ulrika Pousette
Tacogratäng - Jenny Warséns recept
12
Spara
Av:
Jenny Warsén
Från:
Snabbt, gott & billigt!
10
ingredienser
30 min
Enkelt
Gratänger
Matlåda
Vardagsmiddag
Så väljer du rätt kött i köttdisken
Ingredienser
4 - 6 portioner
1 röd paprika
1 gul paprika
800 g nötfärs
2 förp taco kryddmix (à ca 30 g)
2 dl cheddarost, riven (alt mozzarellaost)
150 g färskost (t ex Philadelphia)
0,5 dl crème fraîche
10 körsbärstomater
2 msk jalapeño, inlagd skivad
smör, att steka i
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Sätt ugnen på 225 grader.
Kärna ur och tärna paprikan. Lägg den i en smord ugnssäker form.
Hetta upp smör i en stekpanna och fräs färsen tills den smular sig, använd en gaffel att röra om med.
Blanda ner tacokryddan och fräs i ytterligare 2 minuter. Fördela tacofärsen över paprikan i formen.
Rör ihop ost, färskost och crème fraiche och häll blandningen över färsen.
Klyfta körsbärstomaterna och strö över dem tillsammans med jalapeñon.
Gratinera mitt i ugnen i cirka 15 minuter eller tills gratängen fått fin färg.
Servera med nachochips och en god sallad.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut