Tacofisk

Tacofisk
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Tacofisk

7 ingredienser

Vem sa att barn inte äter fisk? Med tacosås och osttäcke äter ungarna fisk med glupande aptit. Har du tillgång till färsk fisk är det bra. Annars använder du djupfrysta filéer. Tina dem till hälften först. Kokt potatis eller ris är gott till.

Ingredienser

portioner
  • 500 g fiskfilé
  • 1 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 burkar tacosås
  • 1,5 dl ost, riven
  • potatis, kokt
  • citron, klyftor

Gör så här

  1. Koka upp vattnet och fiskbuljongtärningen. Lägg i fisken och koka den tills den är vit rakt igenom. Det tar ca 5 minuter. Ta upp fisken. Häll tacosåsen i buljongen.
  2. Lägg fiskfiléerna i en smord, ugnssäker form. Häll på såsen och strö över osten. Gratinera i 225° ugn i 15 minuter eller tills osten smält och fått fin färg.
  3. Servera med kokt potatis eller ris och citronklyftor.