Tabouli, Zeinas recept

Tabouli, Zeinas recept
Zeina Mourtada
Zeina Mourtada

Tabouli, Zeinas recept

8 ingredienser

20 min

Tabuoli är en ljuvlig sidosallad med bulgur, persilja och grönsaker som passar till det mesta! Ett perfekt tillbehör att servera på buffén!

Ingredienser

portioner
  • 1 knippe persilja (slätbladig) [ca 400 g]
  • 4-5 tomater
  • 2-3 salladslökar (eller en liten rödlök)
  • 0,5 dl bulgur, finmalen
  • 1 dl färsk mynta, finhackad (eller 2 msk torkad mynta)
  • 2-3 citroner
  • 0,5 dl olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Tvätta alla grönsaker noggrant, speciellt persiljan som kan innehålla sandkorn.
  2. Finhacka grönsakerna och persiljan och låt rinna av i en sil en stund.
  3. Lägg alla ingredienser i en stor skål och blanda. Smaka dig fram, hur salt/mycket syra du vill ha.
  4. Bulguren ska inte blötläggas, då får du en vattnig sallad. Grönsakerna som är i salladen, speciellt persiljan och tomaterna, innehåller mycket vätska som bulguren kommer att suga åt sig det och då svälla upp.
  5. Låt stå i ca 5-6 min efter att du har blandat den. Blanda lite till och servera gärna med salladsblad och nåt gott bredvid!