Tabouli, Zeinas recept
Tabouli, Zeinas recept
8 ingredienser
20 min
Tabuoli är en ljuvlig sidosallad med bulgur, persilja och grönsaker som passar till det mesta! Ett perfekt tillbehör att servera på buffén!
Ingredienser
- 1 knippe persilja (slätbladig) [ca 400 g]
- 4-5 tomater
- 2-3 salladslökar (eller en liten rödlök)
- 0,5 dl bulgur, finmalen
- 1 dl färsk mynta, finhackad (eller 2 msk torkad mynta)
- 2-3 citroner
- 0,5 dl olivolja
- salt
Gör så här
- Tvätta alla grönsaker noggrant, speciellt persiljan som kan innehålla sandkorn.
- Finhacka grönsakerna och persiljan och låt rinna av i en sil en stund.
- Lägg alla ingredienser i en stor skål och blanda. Smaka dig fram, hur salt/mycket syra du vill ha.
- Bulguren ska inte blötläggas, då får du en vattnig sallad. Grönsakerna som är i salladen, speciellt persiljan och tomaterna, innehåller mycket vätska som bulguren kommer att suga åt sig det och då svälla upp.
- Låt stå i ca 5-6 min efter att du har blandat den. Blanda lite till och servera gärna med salladsblad och nåt gott bredvid!