Syrliga vaniljrutor med hallon
Syrliga vaniljrutor med hallon
12 ingredienser
50 m
"Vet ni vad som är godare än vaniljrutor? Jo, syrliga vaniljrutor med hallon! Vaniljrutor är en klassiker som är riktigt god och väldigt enkel att göra. Men ni vet, ibland kan det vara trevligt att piffa upp våra älskade klassiker och ge dem en ny outfit att glänsa i." /Camilla Hamid
Ingredienser
Deg
- 250 g smör, rumstempererat
- 5 dl vetemjöl
- 2 dl strösocker (till degen)
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
Fyllning
- 2 dl vaniljkvarg
- 2,5 dl crème fraîche
- 2 ägg
- 1,5 dl strösocker (till fyllningen)
- 1 citron, rivet skal
- ca 1 krm vaniljpulver
- 150 g hallon, frysta
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
Deg
- Mixa samman smör, vetemjöl, strösocker, vaniljsocker och bakpulver i en matberedare till en deg. För hand går också bra.
- Täck din form (ca 30x40 cm) med bakplåtspapper och tryck ut hälften av degen i botten på den.
Fyllning
- Blanda ihop kesella, crème fraiche, ägg, strösocker, citronskal och vaniljpulver i en bunke till en jämn smet. Häll vaniljsmeten över botten, toppa med hallon och smula sedan resten av degen över vaniljsmeten.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i 30-40 minuter tills den fått en fin gyllenbrun färg.
- Låt kakan svalna helt och hållet i kylskåpet innan du skär den i bitar och serverar.