• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Syrliga havtornsband

syrliga havtornsremmar
Foto: Linda Lomelino
My Feldt 2018
My Feldt 2018

Syrliga havtornsband

5 steg att laga

6 ingredienser

1 h + tid att vila

Hemmagjorda godisremmar med smak av havtorn, äpple och citron, ett strålande alternativ till helgens lördagsgodis. Mys recept har den perfekta balansen mellan sött och syrligt!

Ingredienser

  • 200 g havtorn, råpressad saft
  • 50 g äpple, superfinrivet (eller äppelpuré)
  • 40 g glykos
  • 220 g strösocker, + mer att strö över
  • 5 g pektin
  • 5 g citronsaft, färskpressad

Gör så här

  1. Lägg silpatmattor på två plåtar. Koka upp havtornssaft, äpple och glykos i en kastrull. Blanda pektin och socker och häll ner i purén i en jämn stråle under omrörning.
  2. Koka till 106 grader under konstant omrörning och rör sedan i citronsaft. Bred ut blandningen tunt med en palett eller stekspade på silpatmattorna, det sätter sig väldigt fort så arbeta snabbt. Strö över ett tunt lager strösocker.
  3. Låt stå över natten och sockra sedan hela ovansidan. Vänd över på ett bakplåtspapper, dra bort silpatmattan försiktigt och sockra andra sidan.
  4. Rulla sedan ihop som en rulltårta och skär i rullar. Man kan också skära banden i långa remsor på en skärbräda.
  5. Ät banden direkt, annars håller de någon dag i rumstemperatur.
Tips!
Rullrån och tankebrus

Receptet kommer från boken

Rullrån och Tankebrus av My Feldt