Chocolate chip cookies i gjutjärn
Chocolate chip cookies i gjutjärn
10 ingredienser
Stora cookies som påminner om kladdkaka. Om du inte har två mindre gjutjärnspannor går det förstås bra att baka kakan i en vanlig bakform.
Ingredienser
Cookie
- 75 g mjölkchoklad
- 75 g mörk choklad 70 %
- 110 g smör
- ca 1 dl strösocker [110 g]
- ca 1 dl farinsocker [110 g]
- 1 ägg
- 1 tsk flytande vaniljextrakt (eller 0,25 tsk vaniljpulver)
- 3,75 dl vetemjöl
- 0,5 tsk bikarbonat
- 0,25 tsk salt
Gör så här
- Värm ugnen till 175 grader.
- Hacka chokladen grovt.
- Smält smöret och blanda med strösocker och farinsocker. Rör om ordentligt och låt blandningen svalna något. Rör i ägg och vanilj.
- Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en skål och blanda med smörblandningen. Rör ner den hackade chokladen.
- Fördela smeten mellan två mindre gjutjärnspannor och grädda i 17–25 minuter.
- Kakorna ska vara krispiga runt kanterna men mjuka i mitten. Bakar du all smet i en större form behöver kakan något längre gräddningstid.