Flundrerygg med morotspesto

0 röster
30 min
4

Panerad, smörstekt flundra som serveras med potatismos och morotspesto från Widegrens gård.

30 min
4
4 portioner

Du behöver

potatismos

  • 500 g Blue Bell potatis
  • 2 msk smör
  • 0,5 dl mjölk
  • 2 salladslökar, skivade
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar

flundra

  • 4 flundreryggfiléer
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar, krossad
  • 1 msk smör

Garnering

  • 4 msk morotspesto
  • 100 g smör, skirat
  • morotssallad

Gör så här

  1. Potatismos
    Koka potatis med skal i saltat vatten i cirka 15-20 minuter, tills den blivit mjuk.
  2. Mosa potatisen, tillsätt smör, mjölk, salladslök, salt och peppar och rör om.
  3. Flundra
    Blanda mjöl, salt och peppar i en form.
  4. Vänd fiskfiléerna i mjölblandningen.
  5. Smält smöret i en stekpanna. Stek filéerna på medelhög värme, i cirka 2 minuter per sida, tills de blivit gyllenbruna.
  6. Lägg morotspesto ovanpå filéerna strax innan servering.
  7. Servera flundrefiléerna med potatismos, skirat smör och en morotssallad.
19 november 2012