Flundrerygg med morotspesto

0 röster
30 min
4

Panerad, smörstekt flundra som serveras med potatismos och morotspesto från Widegrens gård.

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

Potatismos

  • 500 g Blue Bell potatis
  • 2 msk smör
  • 0,5 dl mjölk
  • 2 st skivade salladslökar
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar

Flundra

  • 4 st flundreryggfiléer
  • 1 dl mjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk krossad svartpeppar
  • 1 msk smör

Garnering

  • 4 msk morotspesto
  • 100 g skirat smör
  • Morotssallad

Gör så här

  1. Potatismos
    Koka potatis med skal i saltat vatten i cirka 15-20 minuter, tills den blivit mjuk.
  2. Mosa potatisen, tillsätt smör, mjölk, salladslök, salt och peppar och rör om.
  3. Flundra
    Blanda mjöl, salt och peppar i en form.
  4. Vänd fiskfiléerna i mjölblandningen.
  5. Smält smöret i en stekpanna. Stek filéerna på medelhög värme, i cirka 2 minuter per sida, tills de blivit gyllenbruna.
  6. Lägg morotspesto ovanpå filéerna strax innan servering.
  7. Servera flundrefiléerna med potatismos, skirat smör och en morotssallad.
19 november 2012

Laddar fler recept