Pasta pesto med mozzarella

19 röster
30 min
6
30 min
6
6 portioner

Du behöver

Pesto

  • 1 kruka basilika
  • 1,5 dl rapsolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1,5 tsk vitvinsvinäger
  • 5 msk nyriven lagrad ost
  • 6 msk solroskärnor
  • Salt och svartpeppar ur kvarn

Pasta

  • 600 g färsk tagliatelle
  • 2 st röda paprikor
  • 2 msk rapsolja
  • 6 st mozzarellabollar
  • 100 g lufttorkat kött i tunna skivor

Gör så här

  1. Pesto
    Lägg bladen från basilikan i en mixer och häll i 1 dl av oljan. Mixa till en grön sås.
  2. Tillsätt vitlök, vitvinsvinäger, ost och solrosfrön. Mixa till en slät struktur. Smaka av med salt och peppar.
  3. Pasta
    Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Kärna ur och dela paprikan i 2x2 cm stora bitar. Lägg bitarna i en ugnsform. Ringla rapsolja över och sätt in dem i ugnen i cirka 20 minuter.
  5. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningar på paketet.
  6. Tärna mozzarellan grovt.
  7. Strimla det lufttorkade köttet
  8. Lägg upp tagliatellen, strö över mozzarellan, paprikan och det lufttorkade köttet och klicka ut peston.
3 december 2012

Fler goda recept