Pasta pesto med mozzarella

37 röster
30 min
6

Pasta med mozzarella, lufttorkat kött, rostad paprika och pesto.

Visa mer
30 min
6
6 portioner

Du behöver

Pesto

  • 1 kruka basilika
  • 1,5 dl rapsolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1,5 tsk vitvinsvinäger
  • 5 msk lagrad, nyriven ost
  • 6 msk solroskärnor
  • salt
  • malen svartpeppar

Pasta

  • 600 g färsk tagliatelle
  • 2 röda paprikor
  • 2 msk rapsolja
  • 6 mozzarellabollar
  • 100 g lufttorkat kött, i tunna skivor
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Pesto
    Lägg bladen från basilikan i en mixer och häll i 1 dl av oljan. Mixa till en grön sås.
  2. Tillsätt vitlök, vitvinsvinäger, ost och solrosfrön. Mixa till en slät struktur. Smaka av med salt och peppar.
  3. Pasta
    Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Kärna ur och dela paprikan i 2x2 cm stora bitar. Lägg bitarna i en ugnsform. Ringla rapsolja över och sätt in dem i ugnen i cirka 20 minuter.
  5. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningar på paketet.
  6. Tärna mozzarellan grovt.
  7. Strimla det lufttorkade köttet
  8. Lägg upp tagliatellen, strö över mozzarellan, paprikan och det lufttorkade köttet och klicka ut peston.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...