• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Surkålsgryta med kassler

Surkålsgryta med kassler
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Surkålsgryta med kassler

2 steg att laga

7 ingredienser

En god och nyttig gryta med tysk matkänsla.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 förp surkål [ca 850 g]
  • 1 gul lök, finskivad
  • 2 paprikor, skivade
  • 400 g kassler tärnad (eller rökt skinka)
  • torrt vitt vin
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Fräs lök, paprika och den tärnade kasslern eller skinkan med lite matfett i en gryta tills löken är blank.
  2. Vänd ned surkålen, krydda och slå på lite vin. Hetta upp under lock, småkoka ca 15 minuter.