Surkålsgryta

Surkålsgryta
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Surkålsgryta

7 ingredienser

En lättlagad rätt med mycket smak. Surkål på burk är en bra stapelvara att ha hemma.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • ca 800 g surkål
  • ev 1 dl torrt vitt vin
  • 400 g rimmat fläsk
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 250 g champinjoner
  • 2 paprikor

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Värm surkål och vin i en gryta.
  2. Tärna fläsket och löken. Skiva svampen, tärna paprikan och hacka vitlöken. Fräs fläsket i en stekpanna några minuter. Tillsätt lök och vitlök och fräs tills fläsket är nästan klart. Fräs därefter champinjonerna klara och sist paprikan. Blanda allt.
  3. Bottna ett fat med surkålen och slå grönsaker och fläsk över.