Surkål med kotletter

0 röster
6
Surkål med kotletter
Foto: TV4

Innan vi hade kyl och frys syrade men ofta grönsakerna för att de skulle hålla sig. Surkål är inte bara gott, det är även både smalt och nyttigt. Hittar du mjölksyrad surkål, använd den.

Visa mer
6

Du behöver

  • 1 förp surkål
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 stort syrligt äpple
  • 1 gul lök
  • 1 dl russin
  • 4-5 magra fläskkotletter
  • 0,5 dl hackad persilja

Gör så här

  1. Hetta upp surkålen med vinet i en gryta.
  2. Riv äpplet grovt och skiva löken. Lägg dem i grytan med russinen. Sjud sakta 10-15 minuter.
  3. Stek kotletterna i teflonpanna. Strö över persilja och servera med surkålen.
26 januari 2009

Laddar fler recept