Supersnabb tonfiskpasta med oliver och kapris

10-15 m
4
Spela video Supersnabb tonfiskpasta med oliver och kapris
Foto: TV4
10-15 m
4

Du behöver

  • 400 g Mezze Maniche, stor kort pasta
  • 1 rödlök, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 citron, zest
  • olivolja
  • 400 g körsbärstomater på burk
  • 2 burkar (à ca 200 g styck) tonfisk i olja, avrunnen och delad i bitar
  • 2 msk kapris
  • 1 dl svarta oliver, skivade
  • 3 msk bladpersilja, hackad
  • salt och svartpeppar
  • ca 100 g ruccola

Gör så här

  1. Förbered först alla ingredienser.
  2. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i pastan och koka den ”al dente” enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet i ett durkslag.
  3. Värm rikligt med olivolja i en stor stekpanna. Lägg i rödlök och vitlök, citronzest och låt fräsa tills de mjuknat. Tillsätt tomaterna, tryck på dem med en gaffel, så att de mosas sönder lite, salta och peppra.
  4. Låt såsen puttra i ett par minuter, blanda sedan försiktigt ner tonfisk, kapris, oliver, persilja och låt såsen sjuda i ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda försiktigt ner pastan i tonfisksåsen och vänd sist ner ruccola.
Kommentera receptet
Glaskampanj

Fler goda recept