Succékakor

1 h
12 kakor
Succékakor
Foto: Pernilla Thelaus/TV4

Dubbla havreflarn med läcker smörkrämsfyllning.

26 november 2015
1 h
12 kakor

Du behöver

Kakor

  • 50 g smör
  • 3 dl havregryn
  • 1 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning

  • 1 ägg
  • 0,5 dl socker
  • 1 tsk maizena
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 0,5 vaniljstång

Gör så här

  1. Kakor
    Värm ugnen till 200 grader (175 grader om varmluft). Smält smöret. Häll det smälta smöret över havregrynen.
  2. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke.
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  4. Tillsätt grynblandningen och mjöl/bakpulvret. Blanda ordentligt och låt stå i 5 minuter.
  5. Klä plåtarna med bakplåtspapper. Klicka ut smeten med en tesked.
  6. Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 5-6 minuter, tills kakorna blir gyllenbruna och lite mörka i kanterna.
  7. Fyllning
    Dela vaniljstången, skrapa ur fröna.
  8. Lägg frön och stång i en kastrull. Sikta ner maizena i kastrullen. Vispa ner ägg, strösocker och vispgrädde i kastrullen.
  9. Sjud krämen ett par minuter och vispa hela tiden tills krämen blivit tjock.
  10. Ta bort kastrullen från värmen och klicka i smöret. Blanda om ordentligt så smöret smälter i krämen.
  11. När kräm och kakor svalnat: Klicka en klick av krämen på en kaka täck med en annan kaka som lock. Använd gärna sprits när du lägger krämen på kakorna.
Kommentera receptet

Fler goda recept