Subway cookies
Subway cookies
10 ingredienser
1 h
"Det här receptet ger kakor som är precis lika segmjuka i mitten och smältande i munnen som Subway cookies. Det bästa med att baka dem själv är att du kan ha i extra mycket choklad eller extra mycket nötter för härligt tuggmotstånd." /Camilla Hamid
Se fler goda recept från Camilla på My Kitchen Stories
Ingredienser
- 300 g smör, mjukt och rumsvarmt
- 4 dl strösocker
- 4 msk sirap
- 4 tsk vaniljsocker
- 3 ägg (medelstora)
- 7 dl vetemjöl
- 0,5 dl kakao (om du vill ha ljusa kakor utesluter du kakaon)
- 1 tsk bikarbonat
- 0,5 tsk salt
- 150-200 g choklad, grovhackad (eller chokladknappar, variera som du vill mellan vit och mörk choklad)
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa samman smör, strösocker, sirap och vaniljsocker till en fluffig smet.
- Tillsätt äggen under fortsatt vispning, ett i taget.
- I en separat bunke blandar du noga vetemjöl, bikarbonat, kakao (uteslut kakao om du vill ha ljusa kakor) och salt.
- Tillsätt de torra ingredienserna till smörsmeten och blanda försiktigt ihop med slickepott till en jämn och kladdig deg.
- Ha till sist i grovhackad choklad och eventuellt nötter och blanda försiktigt tills det fördelat sig jämnt i degen.
- Låt degen stå i kylskåpet i minst 30 minuter innan du rullar den i 36 lika stora bollar och fördelar på plåtar täckta med bakplåtspapper. Tryck till dem lite lätt och håll ordentligt avstånd mellan kakorna på plåten så att de inte smälter samman i ugnen.
- Grädda kakorna i nedre delen av ugnen i cirka 10 minuter. De ska bara ha hunnit gräddas i kanterna och fortfarande va mjuka i mitten.
- När du tagit ut kakorna från ugnen, dra över bakplåtspappret med kakorna på galler direkt för att svalna.
- Ligger de kvar på den varma bakplåten så kommer de gräddas på eftervärme och bli av med den goda segheten i mitten.
- Låt svalna ordentligt innan servering!