Strömmingsgratäng med chili

0 röster
4
Strömmingsgratäng med chili
Foto: TV4

Den här gratängen smakar lika bra som varmrätt med kokt potatis eller som bufférätt. På buffé räcker den till 8 personer.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g strömmingsfiléer
  • salt och vitpeppar, malen
  • 1 förp champinjoner
  • 1 förp crème fraiche
  • 2 tsk chili, röd finhackad
  • 0,5 dl grädde
  • 2 msk ströbröd
  • 30 g smör

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Smörj en ugnssäker form. Rulla strömmingsfiléerna med skinnsidan ut och placera dem tätt i formen. Krydda med salt och peppar. Lägg på de avrunna champinjonerna.
  2. Blanda samman crème fraiche, chili och grädde. Häll blandningen över fisken. Strö över lite ströbröd och toppa med tunna skivor smör.
  3. Grädda gratängen långt ner i ugnen i 30 - 40 minuter.
26 januari 2009

Laddar fler recept