Strasskakor med hallonsylt

Strasskakor med hallonsylt
Foto: Pernilla Thelaus/TV4

Strasskakor med hallonsylt

Av: Fredrik Svensson

Från: Hela Sverige bakar

8 ingredienser

30 m

Spröda, spritsade strasskakor med hemgjord hallonsylt.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

Deg

  • 2,5 dl vetemjöl [150 g]
  • 140 g smör, rumsvarmt
  • 0,75 dl florsocker [45 g]
  • 1 tsk vaniljsocker

Hallonsylt

  • 250 g hallon
  • 0,5 dl vatten
  • 3 dl strösocker
  • 0,5 krm natriumbensoat

Gör så här

  1. Koka upp bären med vattnet i en kastrull i ca 10 minuter utan lock.Ta av från värmen och tillsätt sockret, koka ytterligare i 5 minuter på svag värme.
  2. Skumma eventuellt av och tillsätt natruimbensoat med ca 0,5 dl av sylten och blanda ner detta i syltkoket.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda smör och florsocker och vaniljsocker tills det är fluffigt. Använd gärna assisten med vinge. Tillsätt mjölet och blanda ordentligt tills degen har en spritsbar konsistens.
  4. Spritsa kakorna med en skapligt stor tyll. Gör ett litet hål i toppen och spritsa i lite hallonsylt.
  5. Baka kakorna i ca 12-15 minuter, de ska vara gyllenbruna.