Strassburgare med kardemumma

Strassburgare med kardemumma
Foto: TV4
Pablo Leiva Wenger & Felipe Leiva Wenger
Pablo Leiva Wenger & Felipe Leiva Wenger

Strassburgare med kardemumma

9 ingredienser

40 min

Mörk choklad och nystött kardemumma ger smak åt de här snyggt spritsade småkakorna.

Ingredienser

portioner stycken
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk kardemummakärnor, nystött
  • 200 g mörk choklad, hackad i grova bitar
  • 1 tsk olja
  • chokladströssel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker.
  3. Lägg sedan till mjölet, potatismjölet och kardemumman, blanda till en jämn deg.
  4. Lägg degen i en spritspåse med en krusig tyll, spritsa sen ut som korvar på ett bakplåtspapper, gör dem ca 5 cm långa.
  5. Grädda i ca 12 minuter.
  6. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Rör i oljan.
  7. När kakorna svalnat, doppa ena änden i chokladen. Strö över chokladströssel.