En vackert spritsad småkaka som blir extra spröd i sin konsistens tack vare lite potatismjöl i degen.
Ingredienser
200 g smör, rumsvarmt
90 g florsocker
1 msk vaniljsocker
130 g potatismjöl
150 g vetemjöl
Garnering
200 g mörk choklad, hackad
0,5 tsk olja
1,5 dl hasselnötter, finhackade
1,5 dl riven kokos
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smöret med florsocker och vaniljsocker till en jämn smet.
Tillsätt potatismjöl och vetemjöl lite i sänder och rör kraftigt hela tiden gärna med elvisp.
Spritsa degen på en plåt med bakplåtspapper, använd en stor öppen stjärntyll. Tips! Fyll inte spritspåsen med all smet på en gång utan gör spritsningen i två omgångar.
Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter
Finhacka nötterna. Smält chokladen och rör i oljan.
Låt kakorna svalna helt. Doppa ändarna i choklad och därefter i hasselnötter eller kokos. Eller doppa varsin ände i kokos respektive hasselnötter.