Strassburgare med hasselnötter

Strassburgare med hasselnötter
Foto: TV4
Gunilla von Platen & Bathina Philipson
Gunilla von Platen & Bathina Philipson

Strassburgare med hasselnötter

Av: Gunilla von Platen & Bathina Philipson

Från: Hela Sverige bakar

9 ingredienser

En vackert spritsad småkaka som blir extra spröd i sin konsistens tack vare lite potatismjöl i degen.

Ingredienser

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 90 g florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 130 g potatismjöl
  • 150 g vetemjöl

Garnering

  • 200 g mörk choklad, hackad
  • 0,5 tsk olja
  • 1,5 dl hasselnötter, finhackade
  • 1,5 dl riven kokos

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör smöret med florsocker och vaniljsocker till en jämn smet.
  3. Tillsätt potatismjöl och vetemjöl lite i sänder och rör kraftigt hela tiden gärna med elvisp.
  4. Spritsa degen på en plåt med bakplåtspapper, använd en stor öppen stjärntyll. Tips! Fyll inte spritspåsen med all smet på en gång utan gör spritsningen i två omgångar.
  5. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter
  6. Finhacka nötterna. Smält chokladen och rör i oljan.
  7. Låt kakorna svalna helt. Doppa ändarna i choklad och därefter i hasselnötter eller kokos. Eller doppa varsin ände i kokos respektive hasselnötter.
  8. .