Stor chocolate chip cookie

Stor chocolate chip cookie

10 ingredienser

40 m

Superkul och enkelt att baka klassikern Chocolate chip cookie i ett nytt format. Kakan blir seg, god och lite kladdig och det blir supergott tillsammans med lite vaniljglass.

Kungsörnen Ekologiskt Vetemjöl

Baktips!

Testa även Kungsörnen Ekologiskt Vetemjöl

Ingredienser

Håll skärmen tänd
kaka
  • 4 dl Kungsörnen Vetemjöl av fint kärnvete
  • 150 g smör
  • 2 dl farinsocker
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 200 g choklad, grovt hackad
  • flingsalt

Servering

  • vaniljglass

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra en ugnssäker stekpanna eller ugnsform (25 cm i diameter).
  3. Vispa med elvisp smör, socker, farinsocker och vaniljsocker i en bunke i ett par minuter tills smeten har fått en något ljusare färg.
  4. Tillsätt ett ägg i taget och vispa samman. Tillsätt mjölet och bakpulvret, och sedan den hackade chokladen.
  5. Fördela ut kaksmeten i stekpannan och grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Kakdegen ska ha stannat, men får gärna vara lite kladdig i mitten.
  6. Serveras varm eller ljummen, och gärna tillsammans med vaniljglass.
TIPS!
Tips från Kungsörnen!
Kladdkaka med fudge- och rockyroadtopping

Tips från Kungsörnen!

Fler enkla bakverk

Läs mer