Bergtunga är en smakrik och ganska fast plattfisk, den gör sig bäst tillagad på ett enkelt sätt. Servera en senapskryddad ratatouille till, kokt potatis passar också till den som är riktigt hungrig.
Ingredienser
600 g bergtungafiléer
1,5 tsk vetemjöl
0,5 tsk salt
smör, till stekning
Ratatouille:
0,5 zucchini
2 paprikor, olika färger
100 g champinjoner
0,5 aubergine
1 dl krossade tomater
0,5 dl schalottenlök, finhackad
1 msk dijonsenap
1 klyfta vitlök
färsk dragon
salt
vitpeppar
Till servering:
potatis, kokt
Gör så här
Ratatouille: Skär grönsakerna i centimeterstora tärningar och hacka vitlöken. Fräs lök och vitlök i smör utan att det tar färg. Tillsätt champinjoner och paprika och låt det fräsa med en stund. Tillsätt aubergine och tomatkross och låt sakta koka i ca 15 minuter under lock. Krydda med salt, peppar och till sist senap och dragon. Avsluta kokningen när senapen har tillsats, annars kan det skära sig.
Blanda mjöl och salt. Panera fiskfilnéerna i mjölet och stek dem i smör. Servera direkt med ratatouille och kokt potatis.
Stekta bergtungafiléer med senapsratatouille | Köket.se