Om du skär bort benen på filéerna, så att de ser ut som byxor, så är de lättare att äta. Här serveras fisken med en läcker limesky.
Ingredienser
600 g abborrfilé
0,5 dl vetemjöl
1 ägg
1 dl ströbröd
salt
vitpeppar
2 msk smör
Limesås:
2 dl grädde
2 tsk fiskfond
1 limefrukt, skal och saft
Till servering:
potatispuré
Gör så här
Slå mjöl, ägg och ströbröd i var sin djup tallrik. Krydda ströbrödet med salt och peppar. Panera abborrfiléerna i mjöl, ägg och ströbröd. Lägg dem att torka på en skärbräda före stekning.
Hetta upp smör i en stekpanna. Stek abborrfiléerna 2-3 minuter per sida på medelvärme.
Blanda samman grädde, fiskfond, limesaft och limeskal i en kastrull. Koka upp och låt sjuda några minuter utan lock. Servera skyn till den nystekta fisken.