Svarta bönor är en riktig delikatess. För dig som så önskar finns de även färdigkokta på burk. 1 dl torkade bönor blir ca 3 dl kokta. Om du förbereder bönorna och paprikan går det snabbt att laga resten av rätten.
Ingredienser
4 lunchkorvar
Bönblandning:
1 dl torkade svarta bönor
1 gul lök
3 klyftor vitlök
1 lagerblad
0,5 tsk salt
1 röd paprika
0,5 salladslök
2 msk färsk koriander, hackad
Till servering:
mango chutney
rucolasallad
Gör så här
Lägg bönorna i blöt i ca 10 timmar. Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna. Lägg bönor, lök, vitlök och lagerblad i en kastrull och fyll på med vatten så att bönorna täcks. Koka upp och häll i salt. Låt sjuda i ca 40 minuter eller tills bönorna är helt mjuka. Ta upp lagerbladet.
Sätt ugnen på 200°. Dela paprikan och ta bort kärnorna. Grilla paprikan med skinnsidan uppåt i 15 minuter. Lägg paprikorna i en plastpåse i kylen i 30 minuter. Dra loss skalen och skär i tärningar.
Ansa och skiva salladslöken tunt. Hacka koriandern. Blanda samman bönor, paprika, salladslök och koriander. Hetta upp och håll varmt till servering. Stek korvarna och servera med bönblandningen, mangochutney och rucolablad.