1 grön chilifrukt, skuren i bitar, ta ev bort kärnhuset om chilin är stark
1 cm färsk ingefära, skalad och skuren i bitar
1 klyfta vitlök, skalad och skuren i bitar
1 tsk champagnevinäger
1 tsk dijonsenap
1 limefrukt, saften
0,75-1 dl rapsolja
Ugnsrostad broccoli med sesamfrö
600 g sparrisbroccoli (eller späd broccoli)
0,5 dl olivolja
2 tsk rostade sesamfrön
salt
flingsalt
svartpeppar, nymalen
Garnityr
färsk koriander
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg ut broccolin på en bakpappersklädd plåt. Ringla över olivolja. Salta och peppra. Tillaga i ugnen ca 10-15 minuter.
Mixa alla ingredienser till den gröna såsen i ett mixerglas med stavmixer. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Salta fisken runtom. Värm olja i en stekpanna. Lägg laxen med skinnsidan ned i stekpannan, stek den länge med skinnsidan nedåt för att få ett krispigt och fint skinn. Vänd och stek övriga sidor på fisken, fisken är klar när innertemperaturen är ca 50 grader.
Ta ut broccolin och strö över rostade sesamfrön och flingsalt.
Servera den perfekt stekta laxen med rostade broccoli och den magiskt goda gröna såsen över. Dekorera med koriander.