Steak sandwich med tryffelmajonnäs
Steak sandwich med tryffelmajonnäs
16 ingredienser
30 min
Lyxigt god macka med ryggbiff, silverlök, sallad och tryffelmajonnäs. En macka som passar utmärkt som bjudmiddag och inte lämnar någon besviken, galet god helt enkelt!
Se Catarina König laga receptet

Ingredienser
- 600 g ryggbiff, i tjocka skivor
- 3-4 kvistar färsk timjan
- 1 klyfta vitlök
- smör, till stekning
- 4 skivor surdegsbröd (eller baguette)
- 50 g smör, att steka brödet i
Tryffelmajonnäs
- 1,5-2 dl majonnäs
- 0,5-1 tsk tryffelolja (med äkta arom)
- svartpeppar, nymalen
Picklad silverlök
- 1 silverlök
- 0,5 dl ättiksprit 12 %
- 0,75 dl strösocker
- 1,5 dl vatten
Tillbehör
- rostad lök
- parmesanost
- mâchesallad
Gör så här
- Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Ta från värmen och låt svalna.
- Skala och skiva löken tunt, gärna på mandolin. Häll ättikslagen över löken. Låt stå.
- Rör ihop majonnäs och tryffelolja. Krydda rejält med nymalen svartpeppar. Ställ svalt.
- Salta köttskivorna. Stek dem i smör i en stekpanna, när de fått lite yta och ska vändas lägger du i krossad vitlök och timjankvistar. Ös biffarna med smöret under stekningen.
- Ta upp och låt vila ca 3 minuter.
- Stek bröden i smör i en stekpanna så att de får fin yta på bägge sidor.
- Skär köttet i skivor. Fördela köttet på hälften av brödskivorna. Toppa med tryffelmajonnäs, picklad silverlök, mâchesallad och rostad lök. Riv över generöst med parmesan och lägg på resterande brödskivor som lock.