Spindelcookies

Spindelcookies
Foto: Dansukker

Spindelcookies

12 ingredienser

1 h

Cookies med spindlar på kan bli en riktig favorit inför Halloween! Kakorna är enkla att baka och blir både läskiga och festliga.

Dansukker det enda svenska strösockret
DanSukker strösocker vit bakgrund

Dansukker det enda svenska strösockret

Dansukker kommer från svenska sockerbetor, odlade på skånska åkrar.

Läs mer

Ingredienser

portioner stycken
  • 150 g smör, rumstempererat
  • 2 dl Dansukker Rörsocker Strö
  • 0,5 dl Dansukker EKO Ljus Sirap
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 75 g blockchoklad, grovhackad
  • 25 g blandade nötter, hackade

Dekoration

  • dumlekola
  • 25 g mörk choklad
  • 25 g choklad (ljus)
  • strössel (runda)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
  2. Rör smör, rörsocker, sirap och ägg pösigt.
  3. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Hacka choklad och nötter och vänd sedan ner i smeten.
  4. Dela degen i cirka 45 bitar och rulla till bollar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och platta till bollarna.
  5. Grädda varje plåt i nedre delen av ugnen cirka 8 minuter, ta ut och tryck ner en dumlekola i mitten på varje cookie. Grädda ytterligare 1 minut.
  6. Hacka choklad och smält över ett vattenbad. Lägg chokladen i en spritspåse och klipp ett litet hål. När kakorna svalnat helt, spritsa ut ben från dumlen till kakans slut. Tryck försiktigt in två runda strössel som ögon på dumlen.
  7. Ät och njut!
TIPS!
Fler tips!
Kärleksmums-muffins

Fler tips!

Här hittar du fler ljuvliga baktips från Dansukker

Läs mer