Spindelcookies

Foto: Dansukker
Spindelcookies
12 ingredienser
1 h
Cookies med spindlar på kan bli en riktig favorit inför Halloween! Kakorna är enkla att baka och blir både läskiga och festliga.
Ingredienser
- 150 g smör, rumstempererat
- 2 dl Dansukker Rörsocker Strö
- 0,5 dl Dansukker EKO Ljus Sirap
- 1 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 0,5 tsk bakpulver
- 75 g blockchoklad, grovhackad
- 25 g blandade nötter, hackade
Dekoration
- dumlekola
- 25 g mörk choklad
- 25 g choklad (ljus)
- strössel (runda)
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
- Rör smör, rörsocker, sirap och ägg pösigt.
- Blanda ihop vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Hacka choklad och nötter och vänd sedan ner i smeten.
- Dela degen i cirka 45 bitar och rulla till bollar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och platta till bollarna.
- Grädda varje plåt i nedre delen av ugnen cirka 8 minuter, ta ut och tryck ner en dumlekola i mitten på varje cookie. Grädda ytterligare 1 minut.
- Hacka choklad och smält över ett vattenbad. Lägg chokladen i en spritspåse och klipp ett litet hål. När kakorna svalnat helt, spritsa ut ben från dumlen till kakans slut. Tryck försiktigt in två runda strössel som ögon på dumlen.
- Ät och njut!
TIPS!