Dansukker kommer från svenska sockerbetor, odlade på skånska åkrar.
Läs mer
Ingredienser
kakor
150 g smör, rumstempererat
2 dl Dansukker Rörsocker Strö
0,5 dl Dansukker EKO Ljus Sirap
1 ägg
3 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
75 g blockchoklad, grovhackad
25 g blandade nötter, hackade
Dekoration
dumlekola
25 g mörk choklad
25 g choklad (ljus)
strössel (runda)
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
Rör smör, rörsocker, sirap och ägg pösigt.
Blanda ihop vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Hacka choklad och nötter och vänd sedan ner i smeten.
Dela degen i cirka 45 bitar och rulla till bollar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och platta till bollarna.
Grädda varje plåt i nedre delen av ugnen cirka 8 minuter, ta ut och tryck ner en dumlekola i mitten på varje cookie. Grädda ytterligare 1 minut.
Hacka choklad och smält över ett vattenbad. Lägg chokladen i en spritspåse och klipp ett litet hål. När kakorna svalnat helt, spritsa ut ben från dumlen till kakans slut. Tryck försiktigt in två runda strössel som ögon på dumlen.