Spenatgratäng

Spenatgratäng
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Spenatgratäng

9 ingredienser

Gott till korv.

Ingredienser

portioner
  • 1 förp fryst bladspenat
  • 4 ägg, hårdkokta och hackade
  • muskot, riven
  • 2 msk margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • ca 4 dl kaffegrädde
  • salt
  • peppar
  • ost, riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Tina spenaten och pressa ur vattnet. Lägg den i en lättsmord ugnsform och krydda med muskot.
  2. Fräs margarin och mjöl till såsen i en kastrull, späd med grädden och krydda. Koka 10 min.
  3. Vänd ned äggen i såsen och slå över spenaten. Strö på ost och gratinera ca 10 min.