Spenatägg i form

Spenatägg i form
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Spenatägg i form

6 ingredienser

En liten rätt som andas lång, lat söndagsbrunch eller läcker förrätt. Servera gärna med rökt lax i skivor.

Ingredienser

portioner
  • 4 ägg
  • 1 förp fryst bladspenat
  • smör
  • ca 2 dl hollandaisesås
  • ost, riven
  • salt

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Tina spenaten, fräs den med lite smör i en kastrull och fördela spenaten i portionsformar. Salta lätt.
  2. Ställ formarna i en långpanna med lite vatten i botten. Knäck ett ägg i varje form. Ställ in långpannan mitt i ugnen i ca 5 minuter, eller tills äggen stelnat något. Ta ut formarna.
  3. Öka värmen till 275° eller sätt på grillelementet. Klicka på hollandaise i formarna och strö på ost. Gratinera tills osten smält.