Spättfiléer med stekta champinjoner

Spättfiléer med stekta champinjoner
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Spättfiléer med stekta champinjoner

9 ingredienser

Den här goda fiskrätten går snabbt att tillreda.

Ingredienser

portioner
  • 2 spättor, flådda
  • salt
  • 1 dl mjölk
  • vetemjöl
  • citron, pressad
  • 2 msk gul lök, hackad
  • 150 g champinjon, små och hela
  • 1 knippe persilja, grovhackad
  • rapsolja, till stekning

Gör så här

  1. Vänd fisken i mjölken och låt den rinna av väl. Vänd den sedan i saltat mjöl och låt den vila 5 minuter.
  2. Fräs lök och champinjoner sakta i oljan tills de fått fin färg. Lägg på varmt fat.
  3. Stek fisken hastigt i olja. Lägg upp den på fatet och droppa över citron.
  4. Höj värmen under pannan och fritera persiljan hastigt. Strö den över.