Spättfiléer med stekta champinjoner

0 röster
2
Spättfiléer med stekta champinjoner
Foto: TV4

Den här goda fiskrätten går snabbt att tillreda.

Visa mer
2

Du behöver

  • 2 flådda spättor
  • salt
  • 1 dl mjölk
  • vetemjöl
  • pressad citron
  • 2 msk gul lök, hackad
  • 150 g champinjon, små och hela
  • 1 knippe persilja, grovhackad
  • rapsolja till stekning
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Vänd fisken i mjölken och låt den rinna av väl. Vänd den sedan i saltat mjöl och låt den vila 5 minuter.
  2. Fräs lök och champinjoner sakta i oljan tills de fått fin färg. Lägg på varmt fat.
  3. Stek fisken hastigt i olja. Lägg upp den på fatet och droppa över citron.
  4. Höj värmen under pannan och fritera persiljan hastigt. Strö den över.
26 januari 2009
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...