Spätta med skaldjur

Spätta med skaldjur
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Spätta med skaldjur

12 ingredienser

Vill du variera rätten så strör du över ost och gratinerar spättan i ugnen.

Ingredienser

portioner
  • 600-700 g rödspättafilé
  • 200 g räkor utan skal
  • 1 förp musslor i vatten
  • persilja, hackad
  • salt

Sås:

  • 2 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl fiskbuljong
  • 1 dl mellangrädde
  • citron, pressad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Salta fisken, vik filéerna tvärs över och lägg dem tätt i en smord traktörpanna. Hetta upp och tag sedan av värmen. Lägg på räkor och musslor.
  2. 2.
  3. Fräs smör och mjöl till såsen i en kastrull. Späd med buljong och grädde. Krydda och koka i 5 minuter. Smaka av med citron och häll såsen över fisken. Låt koka klart under lock. Strö på persilja och servera med potatis eller ris.