Spätta med skaldjur

Spätta med skaldjur
Foto: TV4

Vill du variera rätten så strör du över ost och gratinerar spättan i ugnen.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 600-700 g spättafilé
  • 200 g räkor utan skal
  • 1 burk musslor i vatten
  • persilja, hackad
  • salt

Sås:

  • 2 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl fiskbuljong
  • 1 dl mellangrädde
  • pressad citron
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Salta fisken, vik filéerna tvärs över och lägg dem tätt i en smord traktörpanna. Hetta upp och tag sedan av värmen. Lägg på räkor och musslor. 2. Fräs smör och mjöl till såsen i en kastrull. Späd med buljong och grädde. Krydda och koka i 5 minuter. Smaka av med citron och häll såsen över fisken. Låt koka klart under lock. Strö på persilja och servera med potatis eller ris.
Kommentera receptet

Fler goda recept