Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Spätta med remoulade
Foto: TV4
Spätta med remoulade
Betyg: 3.75 av 5 (12 röster)
12
Spara
Av:
Köket.se
16
ingredienser
En dansk klassiker.
Ingredienser
portioner
1 skiva vitt matbröd, ev rostat
matfet
salladsblad
tomatklyftor
citron, skivor
1 rödspättafilé
Panering:
1 ägg, uppvispat
1 msk rågad, vardera av vetemjöl och ströbröd
2 tsk ost, riven
1 msk dill, hackad
Remouladesås:
1 msk majonnäs
3 msk gräddfil
1-2 tsk curry
2 tsk dijonsenap
1 tsk kapris
1-2 msk bostongurka
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Blanda såsen och smaka av den. Blanda ströbröd, riven ost och dill på en tallrik.
Vänd spättan först i mjöl, sen i ägg och sist i ströbrödet. Stek den frasig ett par minuter med matfett i en panna.
Smöra brödet, lägg på sallad och spätta. Klicka på remoulade och garnera.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut