Spätta med remoulade

Foto: TV4
Spätta med remoulade
Ingredienser
- 1 skiva vitt matbröd, ev rostat
- matfet
- salladsblad
- tomatklyftor
- citron, skivor
- 1 rödspättafilé
Panering:
- 1 ägg, uppvispat
- 1 msk rågad, vardera av vetemjöl och ströbröd
- 2 tsk ost, riven
- 1 msk dill, hackad
Remouladesås:
- 1 msk majonnäs
- 3 msk gräddfil
- 1-2 tsk curry
- 2 tsk dijonsenap
- 1 tsk kapris
- 1-2 msk bostongurka
Gör så här
- Blanda såsen och smaka av den. Blanda ströbröd, riven ost och dill på en tallrik.
- Vänd spättan först i mjöl, sen i ägg och sist i ströbrödet. Stek den frasig ett par minuter med matfett i en panna.
- Smöra brödet, lägg på sallad och spätta. Klicka på remoulade och garnera.