Den friska apelsinsmaken passar utmärkt till fisk. Även lite flagad rostad mandel är gott att strö över vid serveringen. Variera med annan plattfisk.
Ingredienser
ca 600 g rödspättafilé
1 dl vetemjöl
salt
peppar
2 apelsiner, skivade
saft av 1 apelsin + 1/2 citron
1 knippe persilja, hackad
smör, att steka i
Gör så här
Krydda vetemjölet med salt och peppar. Vänd fisken i detta och stek filéerna klara på båda sidor i smör. Täck med folie.
Skala och skiva två av apelsinerna och dela dem i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull med 1 msk smält smör och persiljan. Vänd runt och håll varmt.
Flytta fisken till ett serveringsfat. Vispa ur stekpannan med fruktsaften från apelsin och citron. Koka ihop och sila skyn över fisken. Garnera med de smörfrästa apelsinbitarna.