Spaghetti med pancetta och purjo
Spaghetti med pancetta och purjo
8 ingredienser
20 m
20 minuter är allt som behövs för att laga den här härliga pastarätten med pancetta och purjolök. En perfekt vardagsräddare!

Vardagstips!
Testa även Kungsörnen Ekologiska makaroner
Ingredienser
- 2 msk smör, till stekning
- 200 g pancetta
- 1 purjolök
- 1 dl vitt vin (kan uteslutas)
- 2 dl grädde
- salt
- peppar
- 4 port Kungsörnen Spaghetti
Gör så här
- Koka upp saltat pastavatten.
- Ansa purjolöken och strimla den i fina skivor.
- Stek pancettan tills den har fått fin färg och blivit lite krispig. Lägg i purjolöken och smöret.
- Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen så att den är al dente. Häll av vattnet från spaghettin, och spara en kopp pastavatten vid sidan av.
- När purjolöken har blivit mjuk häll över vin och låt reducera till ungefär hälften. Häll sedan i grädde och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg i spaghettin i såsen och blanda om. Tillsätt lite pastavatten om såsen behöver tunnas ut något.
TIPS!