Spaghetti med pancetta och purjo

Spaghetti med pancetta och purjo

8 ingredienser

20 m

20 minuter är allt som behövs för att laga den här härliga pastarätten med pancetta och purjolök. En perfekt vardagsräddare!

Kungsörnen ekologiska makaroner

Vardagstips!

Testa även Kungsörnen Ekologiska makaroner

Ingredienser

portioner
  • 2 msk smör, till stekning
  • 200 g pancetta
  • 1 purjolök
  • 1 dl vitt vin (kan uteslutas)
  • 2 dl grädde
  • salt
  • peppar
  • 4 port Kungsörnen Spaghetti

Gör så här

  1. Koka upp saltat pastavatten.
  2. Ansa purjolöken och strimla den i fina skivor.
  3. Stek pancettan tills den har fått fin färg och blivit lite krispig. Lägg i purjolöken och smöret.
  4. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen så att den är al dente. Häll av vattnet från spaghettin, och spara en kopp pastavatten vid sidan av.
  5. När purjolöken har blivit mjuk häll över vin och låt reducera till ungefär hälften. Häll sedan i grädde och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg i spaghettin i såsen och blanda om. Tillsätt lite pastavatten om såsen behöver tunnas ut något.
TIPS!
Tips från Kungsörnen!
Bönpasta med pesto

Tips från Kungsörnen!

Fler enkla pastarecept

Läs mer