Spaghetti med lax och rosépeppar

Spaghetti med lax och rosépeppar
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Spaghetti med lax och rosépeppar

9 ingredienser

Rosépeppar sätter sin speciella prägel på den här rätten, som är både lätt- och snabblagad.

Ingredienser

portioner
  • 1 förp spaghetti
  • 600 g laxfilé
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 dl grädde
  • 1 fiskbuljongtärning
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 tsk rosépeppar, grovkrossad
  • 0,5 knippe dill

Gör så här

  1. Sås: Blanda samman crème fraiche, grädde och smulad buljongtärning i en kastrull. Koka upp, sänk värmen och låt puttra i 3 min. Krydda med salt, peppar och rosépeppar.
  2. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
  3. Skär laxen i stora tärningar. Vänd försiktigt ner i såsen och hetta upp. Servera till nykokt pasta. Strö över extra rosépeppar och dekorera med dill.