Spaghetti alla Norma

Cirio Spaghetti alla Norma
Foto: Catarina König

Spaghetti alla Norma

13 ingredienser

30 min

Sväng ihop en riktigt god och tomatig Spaghetti alla Norma och toppas med krämig Burrata. Tvåfaldiga Mästerkocken Catarina König tipsar om detta enkla och klassiska pastarecept med smak av Cirios solmogna passerade tomater. Buon Appetito!

Cirio - Autentico Italiano
Cirio passata produkt

Cirio - Autentico Italiano

Italiensk tomatspecialist sedan 1856. 100% solmogna tomater som konserveras inom 24 timmar efter skörd

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 700 g Cirio Passata
  • 400 g spaghetti
  • 3 king solo vitlökar
  • 2 aubergines
  • 0,5 dl Extra jungfruolivolja
  • 2-3 tsk flytande honung
  • chiliflakes, efter smak
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Topping

  • Granarolo Quattrocento, riven
  • 2 Granarolo Burrata
  • pinjenötter, rostade
  • färsk basilika

Gör så här

  1. Halvera och skär solovitlökarna tunt.
  2. Hetta upp en stekpanna med olivolja på medelvärme och låt vitlöken svettas lite i stekpannan utan att få färg.
  3. Häll på Cirio passerade tomater och ha sedan i honung, chiliflakes, salt och nymalen svartpeppar. Låt såsen puttra ihop.
  4. Tärna aubergine i centimeterstora tärningar. Fräs på ganska hårt i olivolja tills den får fin färg och yta, det tar en stund. Salta och peppra, vänd ned i tomatsåsen (spara lite till garnering).
  5. Koka spaghettin al dente i saltat vatten. Häll av och blanda ihop med tomatsåsen.
  6. Toppa varje portion Spaghetti alla Norma med riven Quattrocento, en halv Burrata som du drar isär med händerna, rostade pinjenötter, lite stekt aubergine och färsk basilika.
TIPS!
Fler tips från Cirio!
Cirio Pankofriterad burrata i tomatsås

Fler tips från Cirio!

Laga en klassisk Lasagna Al Ragù eller varför inte en krämig Gnocchi alla Sorrentina?

Läs mer