Soufflé pancakes med jordgubbssylt

Soufflé pancakes med jordgubbssylt

14 ingredienser

30 min

Testa att göra japanska sufflépannkakor till frukost eller lyxig brunch. Njut av små fluffiga moln som bara smälter i munnen!

Servera med BOB Squeezy
BOB Squeezy produkter

Servera med BOB Squeezy

Med härliga solmogna bär är BOB Squeezy en favorit hos de flesta barnfamiljer.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 äggulor
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl mjölk
  • 4 äggvitor
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 tsk ättiksprit 12 %
  • olja, till stekning

Servering

  • BOB Squeezy Jordgubb
  • ev färska jordgubbar
  • ev lönnsirap

Gör så här

  1. Blanda samman mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  2. Vispa äggulan ljus och fluffig tillsammans med 1 msk socker och vaniljsocker. Blanda sedan ihop den med mjölblandningen och mjölk.
  3. Skölj av och torka visparna noga innan du vispar äggvitan.
  4. Vispa äggvitorna till ett fast skum, tillsätt 2 msk socker och fortsätt vispa till en fast maräng. Tillsätt 0,5 tsk ättika och vispa ihop på nytt. Vänd försiktigt ner äggvitemarängen i smeten, vänd ner i omgångar så är den enklare att få smeten helt jämn.
  5. Klicka ut smeten i en stekpanna med lite olja och och stek på svag värme. Häll i lite vatten i pannan och sätt på ett lock så pannkakorna ångas. Fyll på med lite mer smet efter en stund om du vill bygga på höjden mer. Stek i ca 3 minuter på varje sida.
  6. Servera med BOB Squeezy och lite lönnsirap och färska bör om du önskar.
TIPS!
Fler tips från BOB!
BOB pannkaka abs

Fler tips från BOB!

Här hittar du fler lekfulla och goda recept på pannkakor, våfflor, mellis och bakverk!

Läs mer