Soufflé pancakes med jordgubbssylt
Soufflé pancakes med jordgubbssylt
14 ingredienser
30 min
Testa att göra japanska sufflépannkakor till frukost eller lyxig brunch. Njut av små fluffiga moln som bara smälter i munnen!
Ingredienser
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 2 äggulor
- 1 msk strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 0,5 dl mjölk
- 4 äggvitor
- 2 msk strösocker
- 0,5 tsk ättiksprit 12 %
- olja, till stekning
Servering
- BOB Squeezy Jordgubb
- ev färska jordgubbar
- ev lönnsirap
Gör så här
- Blanda samman mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
- Vispa äggulan ljus och fluffig tillsammans med 1 msk socker och vaniljsocker. Blanda sedan ihop den med mjölblandningen och mjölk.
- Skölj av och torka visparna noga innan du vispar äggvitan.
- Vispa äggvitorna till ett fast skum, tillsätt 2 msk socker och fortsätt vispa till en fast maräng. Tillsätt 0,5 tsk ättika och vispa ihop på nytt. Vänd försiktigt ner äggvitemarängen i smeten, vänd ner i omgångar så är den enklare att få smeten helt jämn.
- Klicka ut smeten i en stekpanna med lite olja och och stek på svag värme. Häll i lite vatten i pannan och sätt på ett lock så pannkakorna ångas. Fyll på med lite mer smet efter en stund om du vill bygga på höjden mer. Stek i ca 3 minuter på varje sida.
- Servera med BOB Squeezy och lite lönnsirap och färska bör om du önskar.
TIPS!