Med härliga solmogna bär är BOB Squeezy en favorit hos de flesta barnfamiljer.
Läs mer
Ingredienser
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
2 äggulor
1 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl mjölk
4 äggvitor
2 msk strösocker
0,5 tsk ättiksprit 12 %
olja, till stekning
Servering
BOB Squeezy Jordgubb
ev färska jordgubbar
ev lönnsirap
Gör så här
Blanda samman mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
Vispa äggulan ljus och fluffig tillsammans med 1 msk socker och vaniljsocker. Blanda sedan ihop den med mjölblandningen och mjölk.
Skölj av och torka visparna noga innan du vispar äggvitan.
Vispa äggvitorna till ett fast skum, tillsätt 2 msk socker och fortsätt vispa till en fast maräng. Tillsätt 0,5 tsk ättika och vispa ihop på nytt. Vänd försiktigt ner äggvitemarängen i smeten, vänd ner i omgångar så är den enklare att få smeten helt jämn.
Klicka ut smeten i en stekpanna med lite olja och och stek på svag värme. Häll i lite vatten i pannan och sätt på ett lock så pannkakorna ångas. Fyll på med lite mer smet efter en stund om du vill bygga på höjden mer. Stek i ca 3 minuter på varje sida.
Servera med BOB Squeezy och lite lönnsirap och färska bör om du önskar.