Somrig kycklingburgare

Somrig kycklingburgare

20 ingredienser

30 min + baktid

Det vattnas i munnen när vi tänker på dessa somriga kycklingburgare... Gör enkelt din egen tzatziki och baka ditt alldeles egna Briochebröd för en extra god burgare.

Baktips!
Kungsörnen scones och pizzamix produkt

Baktips!

Testa även Kungsörnen Scones och Pizzamix.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Kungsörnen Brioche Burgarbröd mix
  • smör (eller olja)
  • jäst
  • 4-6 kycklinglårfiléer
  • olja, till stekning
  • 1 msk honung
  • 1 msk soja
  • salt
  • peppar

Tzatziki

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 gurka
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • peppar

Tillbehör

  • sallad
  • rödlök, skivad
  • tomat, skivad

Servering

  • chips (eller annat valfritt tillbehör)

Gör så här

  1. Baka Briochebröden enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Riv eller hyvla gurkan och låt den rinna av i en sil. Krama ur vätskan ur gurkan.
  3. Blanda turkisk yoghurt, vitlök, vinäger, olja och gurka i en skål. Smaka av med salt och peppar och låt stå i kylen tills servering.
  4. Stek kycklingen i en stekpanna i lite olja. Tillsätt soja och honung. Salta och peppra.
  5. Bygg burgarna med sallad, tomat, kyckling, tzatziki och lök. Servera gärna med lite chips eller annat favorittillbehör. Mums!
TIPS!
Fler tips från Kungsörnen!
Minigifflar med choklad Kungsörnen

Fler tips från Kungsörnen!

Här hittar du fler enkla och goda bakrecept.

Läs mer