Somrig biskvi

14 röster
10 biskvier
Somrig biskvi
Foto: Pernilla Thelaus/TV4

En somrig biskvi som passar bra att avnjutas på en picknick.

På bilden syns Tuvas variant på sommarbiskvi dekorerad med jordgubb och lime.

Visa mer
10 biskvier

Du behöver

Botten

  • 140 g mandelmassa
  • 5 msk strösocker
  • 1 äggvita

Neutral smörkräm

  • 150 g smör, rumstempererat
  • 3 dl florsocker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 1 st äggula
  • egen smaksättning
  • choklad, valfri färg smält att doppa i

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 190 grader.
  2. Riv mandelmassan på ett rivjärn och blanda med sockret. Blanda i äggvita pö om pö så att den blir klumpfri. Spritsa ut bottnar ca 3 cm i diameter.
  3. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
  4. Vispa smör,florsocker och vaniljsocker luftigt. Vispa ner äggulan. Smaksätt och färgsätt.
  5. Lägg på smaksatt smörkräm på dom avsvalnade bottnarna. Kyl biskvierna med smörkräm innan de doppas i choklad. Smält choklad - vit, mjölk eller mörk att välja mellan doppa biskvierna i choklad.
3 december 2015

Fler goda recept