• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Sommarpasta med parmaskinka och ärtor

Sommarpasta med parmaskinka och ärtor
Foto: TV4
Donal Skehan
Donal Skehan

Sommarpasta med parmaskinka och ärtor

5 steg att laga

10 ingredienser

15 m

Somrig pasta med vitlöksfrästa ärtor, strimlad parmaskinka, citron och mynta. Middag på 15 minuter!

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 300 g tagliatelle
  • 2 msk olivolja
  • 300 g ärtor (färska eller frysta)
  • 2 klyfta vitlök, finhackade
  • 200 g crème fraîche
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 200 g parmaskinka, skuren i strimlor
  • 1 kruka mynta, grovhackad
  • 1 citron, skal och saft

Gör så här

  1. Koka pastan i en stor kastrull enligt anvisningarna på paketet.
  2. Under de sista minuterna av koktiden, tillsätt ärtorna så de mjuknar. Häll av vattnet och låt rinna av.
  3. Hetta upp oljan i en stor stekpanna på medelvärme, tillsätt vitlöken och fräs försiktigt under en minut.
  4. Tillsätt crème fraiche, ärtor, citronskal och en rejäl nypa salt och svartpeppar och blanda igenom.
  5. Avsluta med parmaskinka, den kokta pastan och kasta runt allt tillsammans. Servera varje portion med några droppar pressad citronsaft och mynta.