Sommarpajer med jordgubbsmaräng

Sommarpajer med jordgubbsmaräng
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
Tuva
Tuva

Sommarpajer med jordgubbsmaräng

Av: Tuva

Från: Hela Sverige bakar

14 ingredienser

ca 1 h 20 m

Lika goda som vackra är de här spröda pajerna  med blåbärsfyllning under rosa jordgubbsmaräng.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar junior.

Ingredienser

portioner stycken

Pajskal

  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 dl strösocker

Fyllning

  • 0,5 dl blåbär
  • 0,5 dl rabarber, finhackade
  • 0,5 dl hallon
  • 1 dl muscovadosocker
  • 7 tsk potatismjöl

Jordgubbsmaräng

  • 3 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl jordgubbar, mosade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda ihop ingredienserna.
  3. Tryck ut pajdegen i formarna.
  4. Fördela bären jämnt i formarna.
  5. Strö över muscovadosocker och potatismjöl i formarna.
  6. Grädda formarna i ca 10 minuter. Ta ut pajerna.
  7. Vispa äggvita och tillsätt socker och jordgubbsmoset lite i taget och vispa hela tiden.
  8. När pajerna gräddat färdigt första svängen tar du ut dem och spritsar på marängen. Grädda eller bränn på pajerna en gång till med en brännare.
  9. Serveras med vispad grädde.