Citronmarängkakor

Citronmarängkakor
Foto: TV4/Alexander Kvist
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Citronmarängkakor

120

8 steg att laga

8 ingredienser

35-40 min

Ljuvliga mördegssnittar toppade med lemon curd, pistagenötter och maräng. 

Ingredienser

portioner25 - 30 kakor

Mördeg

  • 250 g smör, rumstempererat
  • 1 dl strösocker
  • 2 äggula
  • 5 dl vetemjöl

Fyllning

  • 4-5 msk lemon curd
  • 0,5 dl pistagenötter, hackade

maräng

  • 2 äggvita
  • 1,5 dl strösocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Knåda ingredienserna till mördegen (eller kör dem i matberedare), rulla sedan till 4 långa strängar.
  3. Platta till rullen och gör med hjälp av en tesked en grop längs med.
  4. Fyll gropen med lemon curd.
  5. Vispa äggvitorna med 0,5 dl socker så smeten blir blank, blanda i resten av sockret försiktigt.
  6. Bred/spritsa marängsmeten ovanpå lemon curden och strö över pistagenötterna.
  7. Grädda långt ned i ugnen i ca 20 minuter.
  8. Skär längderna rakt över till lagom stora kakor.