Solvarma jordgubbar med gatkamomill och ängssyraglass

Foto: TV4
Solvarma jordgubbar med gatkamomill och ängssyraglass
9 ingredienser
1 h
Finns det någon godare på sommaren än desserter med färska jordgubbar? Inspireras av detta härliga recept.
Ingredienser
- 1 l jordgubbar (nyplockade från samma dag (ej kylskåp)
- 10 g gatkamomill (med knoppar)
- 5 msk strösocker
- 1 flaska fjällbjörksolja
- maräng (att smula uppe på)
- 500 g ängssyra (ska bli 100g ängsyrajuice)
- 230 g vatten
- 135 g strösocker
- 65 g glykos (pulver)
- 200 g gräddfil
Gör så här
- Koka upp vatten, socker och glukospulver, kyl ner, blanda i gräddfil och ängsyrejuice. Frys i glassmaskin.
- Skär jordgubbarna i tunna skivor, spara ändarna i en bunke och mortla dom med socker och gatkamomill.
- Lägg i de skivade jordgubbarna i gatkamomill-lagen och vänd försiktigt om. Lägg sedan upp på tallrik, lägg på en kula glass och garnera med lite blad av harsyra eller liknande, smula lite maräng på toppen.