Solvarma jordgubbar med gatkamomill och ängssyraglass

Solvarma jordgubbar med gatkamomill och ängssyraglass
Foto: TV4

Solvarma jordgubbar med gatkamomill och ängssyraglass

Av: Jacob Holmström

Från: Kockarnas kamp

9 ingredienser

1 h

Finns det någon godare på sommaren än desserter med färska jordgubbar? Inspireras av detta härliga recept.

Ingredienser

  • 1 l jordgubbar (nyplockade från samma dag (ej kylskåp)
  • 10 g gatkamomill (med knoppar)
  • 5 msk strösocker
  • 1 flaska fjällbjörksolja
  • maräng (att smula uppe på)
  • 500 g ängssyra (ska bli 100g ängsyrajuice)
  • 230 g vatten
  • 135 g strösocker
  • 65 g glykos (pulver)
  • 200 g gräddfil

Gör så här

  1. Koka upp vatten, socker och glukospulver, kyl ner, blanda i gräddfil och ängsyrejuice. Frys i glassmaskin.
  2. Skär jordgubbarna i tunna skivor, spara ändarna i en bunke och mortla dom med socker och gatkamomill.
  3. Lägg i de skivade jordgubbarna i gatkamomill-lagen och vänd försiktigt om. Lägg sedan upp på tallrik, lägg på en kula glass och garnera med lite blad av harsyra eller liknande, smula lite maräng på toppen.