Finns det någon godare på sommaren än desserter med färska jordgubbar? Inspireras av detta härliga recept.
Ingredienser
1 l jordgubbar (nyplockade från samma dag (ej kylskåp)
10 g gatkamomill (med knoppar)
5 msk strösocker
1 flaska fjällbjörksolja
maräng (att smula uppe på)
500 g ängssyra (ska bli 100g ängsyrajuice)
230 g vatten
135 g strösocker
65 g glykos (pulver)
200 g gräddfil
Gör så här
Koka upp vatten, socker och glukospulver, kyl ner, blanda i gräddfil och ängsyrejuice. Frys i glassmaskin.
Skär jordgubbarna i tunna skivor, spara ändarna i en bunke och mortla dom med socker och gatkamomill.
Lägg i de skivade jordgubbarna i gatkamomill-lagen och vänd försiktigt om. Lägg sedan upp på tallrik, lägg på en kula glass och garnera med lite blad av harsyra eller liknande, smula lite maräng på toppen.
Solvarma jordgubbar med gatkamomill och ängssyraglass | Köket.se