Finns det någon godare på sommaren än desserter med färska jordgubbar? Inspireras av detta härliga recept.
Ingredienser
1 l jordgubbar (nyplockade från samma dag (ej kylskåp)
10 g gatkamomill (med knoppar)
5 msk strösocker
1 flaska fjällbjörksolja
maräng (att smula uppe på)
500 g ängssyra (ska bli 100g ängsyrajuice)
230 g vatten
135 g strösocker
65 g glykos (pulver)
200 g gräddfil
Gör så här
Koka upp vatten, socker och glukospulver, kyl ner, blanda i gräddfil och ängsyrejuice. Frys i glassmaskin.
Skär jordgubbarna i tunna skivor, spara ändarna i en bunke och mortla dom med socker och gatkamomill.
Lägg i de skivade jordgubbarna i gatkamomill-lagen och vänd försiktigt om. Lägg sedan upp på tallrik, lägg på en kula glass och garnera med lite blad av harsyra eller liknande, smula lite maräng på toppen.