Solvarma jordgubbar med gatkamomill och ängssyraglass

Solvarma jordgubbar med gatkamomill och ängssyraglass
Foto: TV4

Solvarma jordgubbar med gatkamomill och ängssyraglass

Av: Jacob Holmström

Från: Kockarnas kamp

9 ingredienser

1 h

Finns det någon godare på sommaren än desserter med färska jordgubbar? Inspireras av detta härliga recept.

Ingredienser

  • 1 l jordgubbar (nyplockade från samma dag (ej kylskåp)
  • 10 g gatkamomill (med knoppar)
  • 5 msk strösocker
  • 1 flaska fjällbjörksolja
  • maräng (att smula uppe på)
  • 500 g ängssyra (ska bli 100g ängsyrajuice)
  • 230 g vatten
  • 135 g strösocker
  • 65 g glykos (pulver)
  • 200 g gräddfil

Gör så här

  1. Koka upp vatten, socker och glukospulver, kyl ner, blanda i gräddfil och ängsyrejuice. Frys i glassmaskin.
  2. Skär jordgubbarna i tunna skivor, spara ändarna i en bunke och mortla dom med socker och gatkamomill.
  3. Lägg i de skivade jordgubbarna i gatkamomill-lagen och vänd försiktigt om. Lägg sedan upp på tallrik, lägg på en kula glass och garnera med lite blad av harsyra eller liknande, smula lite maräng på toppen.
Solvarma jordgubbar med gatkamomill och ängssyraglass | Köket.se